SHËN PJETRI RR 1

SHËN PJETRI RR

Dita e San Pedro dhe San Pablo është një festë katolike më 29 qershor çdo vit. Kjo datë u zgjodh për të përkujtuar vdekjen e apostujve të mëdhenj të krishterë St. Pjetri dhe St. Për të përkujtuar Palin. Në shumë vende tradicionale katolike, ajo shpërndahet në fundjavë afër 29 qershorit dhe është caktuar si festë publike.

Sapa St Peter, Lawn St. A e këndoi Paul këngën e tij?

Këta dy apostuj u konsideruan si shtylla të krishterimit sepse ishin të rëndësishëm në ditët e para të kishës. Pjetri, i njohur më parë si Simoni, ishte dishepulli më i përkushtuar i Jezusit dhe ishte përgjegjës për administrimin e pasurisë së tij. " Ti dhe unë Pjetri jemi në këtë shkëmb. Kisha jonë Pedro e pranoi qëllimin e tij dhe u bë një nga njerëzit më të rëndësishëm në kishën e re. Dhe pas ringjalljes së tij ai u bë udhëheqësi dhe mësuesi i të krishterëve të hershëm. Thuhet se ky është mrekullia e parë është ajo që bëri Jezusi. Jezusi i udhëzoi apostujt e tjerë në Romë që të krijonin një kishë, për të cilën ai do të bëhej peshkop në fund të asaj dite. Petrus tha se ai u kryqëzua dhe se ai meritonte të ishte sikur të vdiste zotëria e tij.

Nga këndvështrimi i tij, rr. Pali, i njohur më parë si Sauli i Tarsusit, konsiderohej si apostull i johebrenjve. Ai ishte një prift farise dhe një qytetar romak që synonte të shkatërronte sektin e ri të krishterë. Ai fillimisht persekutoi dhe vrau shumë të krishterë përpara se të konvertoheshin. Kjo ndodhi kur ai shkoi në Damask për anëtarë të rinj. Ai pa një vegim dhe e pa atë që ra nga kali dhe tha: " Pse po më shqetëson?" Dhe tha. Ajo pyeti.Është i njëjti zë që premtoi të përhapte fjalën e Jezusit te të gjithë njerëzit e botës. Pasi ishte i verbër për tre ditë, Pali u bë udhëheqësi i Kishës së Krishterë. Gjatë shërbimit të tij ai u persekutua dhe u vra me gurë dhe u dëbua nga pjesë të ndryshme të Perandorisë Romake. Ai u arrestua dhe u dërgua në Romë, ku iu pre koka.

Homazh për St. Pjetri dhe St. Pali

Roma ua kushtoi Bazilikën e San Pedros dhe Bazilikën e San Pablos, të dyja shenjtorëve. Vende dhe qytete që mbajnë emrat e tyre po ndërtohen në shumë qytete të botës. Kisha Katolike e feston këtë ditë më 29 qershor dhe nderon Papën që përfaqëson trashëgiminë e apostullit Pjetër.

Días Festivos en el Mundo