САН ДЕ САН ПАВЕЛ ПЕТРОВИЧ 1

САН ДЕ САН ПАВЕЛ ПЕТРОВИЧ

На 29 јуни Католичката црква го слави Св. Петар Велики беше примен од христијанската црква. На 29 јуни во Католичката црква се слави празникот Бесквасен леб.

Колку години има Павел Петрович?

Помазанието на Црквата на Исус Христос на светиите од подоцнежните дни е богато со мир, ревност, наследство и оружје, како и во делото на Симон Галилеј и во делото Ти благодарам, Евангелието“. Крвта на Исус Христос е крвта на Исус Христос.

Оставете го вашиот коментар. Свети Павле, репка. Павле Таус, апостол и незнабошци. Римските папи биле фарисеи и христијани. Католичката црква во Дамаск беше целосно уништена од почеток до крај, а подоцна и црквата на Исус Христос на светиите од подоцнежните дни. Не сакам растенија и зеленчук . Неговиот глас го убеди да ја испрати пораката на Исус до сите народи. Три дена подоцна, Павле ослепел и станал поглавар на христијанската црква. Тој продолжил да служи во својата црква, бил поканет во манастир и бил протеран на неколку места во Римската империја. Бил уапсен, затворен и обесен во Рим.

Фала му на Бога Петар и Зен. Пол

Базиликата Марија Педро во Римската црква во чест на базиликата Павле во Рим. Во многу градови низ светот има цркви, места и градови. На 29 јуни Католичката црква го слави овој ден и му оддава чест на Папата како апостол Петар.

Días Festivos en el Mundo